Bátorböngésző

Bátorböngésző

A projektről

A Bátortábor online felületeinek és hirdetéseinek deep analytics elemzése során meglepő trendet figyelhettünk meg: az emberek alapvetően szeretnek adakozni, de csak abban az esetben, ha közvetlenül szembesítve vannak a lehetőséggel.

A probléma gyökere az volt, hogy hogyan tudjuk a kiemelt időszakokon túl, a hétköznapokon is az adományozásra irányítani az ügyfél célja irányt elkötelezett, az online vásárlásban jártas 18-55 éves közönség figyelmét. Ezért vetődött fel bennünk a kérdés: hogyan tudnánk lehetőséget kínálni azoknak, akik adakozni szeretnének, hogy azt folyamatosan megtehessék? Hogyan érjük el, hogy a nem kifejezetten adakozási szándékkal böngésző internetezők is adakozóvá váljanak? Miközben kerestük a megoldást, eszünkbe ötlött, hogy rengeteg olyan apróbb hétköznapi tárgy van, amelyek esetében mindegy, hol vásároljuk meg. Miért ne fordítanánk át ezeket a vásárlásokat jótékonykodásba is? Miért nem kínálunk lehetőséget arra, hogy a keresett terméket a BT webshopjában vehessék meg? Így egy egyszerű füzet vagy termosz egyben a jó ügy szimbóluma is lehet és így minden alkalmat kihasználhatunk az adakozásra. Ezért egy olyan böngésző bővítményt készítettünk, ami valós időben, magát folyamatosan fejlesztve figyeli a felhasználó kereséseit.

Egy komplex algoritmus azonosítja, ha a látogató olyan vásárlásra készül, amely termék megtalálható a BT webáruházában is – ilyenkor felhívja a figyelmet a BT termék megvásárlásának lehetőségére. Így született meg a Bátor Böngésző! Ezzel a data driven megoldással a felhasználó rögtön látja, ha egy adott termék a BT-nál is kapható, egy kattintással megvásárolhatja a BT webshopban és ami a legfontosabb, folyamatosan jótékonykodhat.

A Bátor Böngésző közel 30 termék esetén kínál Bátor Táboros alternatív terméket. A lehetőségre többen is felfigyeltek, így a plug-in sikeressége kapcsán tárgyalunk más non-profit szervezetekkel is hasonló projektekről, és ami a legfontosabb, az a sok-sok megszámlálhatatlan boldog pillanat, amit ezzel a gyermekeknek okozhattunk. A Bátor Böngésző a legjobb megoldás, mellyel eredeti célunkat elérhetjük: a jótékonykodás legyen a mindennapok része. Számít, hogy hol vásárolsz!

Részletek


Galéria

  • bátor böngésző