SEO Audit: teljes elemzés az Intrentől

Egy jó weboldal nagyon fontos ismérve, hogy keresőoptimalizált, vagyis a Google számára látható, értelmezhető és az algoritmus szerint hiteles a saját témájában. A keresőrobot ez alapján mérlegeli, majd helyezi el az egyes oldalakat különböző kulcsszavakra való keresés során a találati listában.

Mire van hatással a SEO?

Egy kulcsszó beírása után az első oldalon egy 10-15 találatból álló weblap listával, képekkel és térképes eredményekkel találkozhatunk. Ebből (általában) az első 3-5 darab fizetett hirdetés, ritkább esetben az utolsó néhány találattal együtt. Az ezek között elhelyezkedő oldalak az úgynevezett organikus találatok, melyeket nem lehet megvenni vagy előfizetni rájuk, kizárólag a Google kereső algoritmusa dönti el az oda kerülő tartalmak sorrendjét.

Hogyan kerülhet oda a weboldalával?

Erre az egyértelmű válasz a keresőoptimalizálás. Ennek területei a Technikai SEO (weboldal indexálhatósága, sebessége), On-page SEO (tartalmi elemek), valamint az Off-page SEO (az aloldalakra mutató hivatkozások minősége). A területek mindegyike fontos, ha jó eredményeket szeretne elérni, egyik sem működhet a másik optimalizálása nélkül.

Egy SEO projekt első lépése minden esetben egy SEO Audit, hiszen egy alapos átvizsgálás nélkül nem tudható, hogy milyen fejlesztések szükségesek az adott weboldalon.

Az Intrennél mind a három területet lefedő, rendkívül részletes Auditot készítünk minden ügyfelünk számára, aki szeretne jó helyezéseket elérni a Google találati listáján.

Célunk olyan összefoglaló elkészítése, melyből átlátható képet kapsz weboldalad SEO állapotáról és könnyen beütemezhető feladatok határozhatóak meg a fejlesztő vagy a tartalomgyártó kollégák, partnerek számára. A teendők várható eredményük szerint lesznek priorizálva az elkészült dokumentumban, hogy ütemezésben is segítsünk.

Célunk olyan összefoglaló elkészítése, melyből átlátható képet kap weboldala SEO állapotáról és könnyen beütemezhető feladatok határozhatóak meg a fejlesztő vagy a tartalomgyártó kollégák, partnerek számára. A teendők várható eredményük szerint lesznek priorizálva az elkészült dokumentumban, hogy ütemezésükben is segítsünk.

A SEO Audit részei

Ahogyan fentebb is említettük, auditunk során minden olyan területet megvizsgálunk egy weboldalon, mely hatással lehet a helyezésekre.

Vizsgálatunk során kitérünk akár 100.000 URL és 3000 kulcsszó vizsgálatára, illetve megvizsgáljuk a desktop találatokon felül a mobil, map és image találatokat is. Mivel minden marketingtevékenység alapja a versenytárselemzés, ezért természetesen ez sem maradhat ki: a kompetítor weboldalak is bekerülnek a technikai-, on-page, és off-page elemzésekbe, így kapva pontos képet a piacról és a verseny mértékéről.

Ügyfeleink kérésére az audit részeként még egy kulcsszókutatás is készül, mely segít a további stratégia kialakításában és a helyes kulcsszóhasználatban az aloldalakon.

Mik azok, amik semmiképp nem maradhatnak ki egy SEO audit során?

 • Branded kulcsszavak vizsgálata.
 • Mobilbarátság ellenőrzése.
 • Weboldal indexálhatóságának ellenőrzése.
 • Meta cím és leírás megléte.
 • Megfelelő URL használat.
 • Képek elnevezése, mérete és ALT textje.
 • Jelenlegi kulcsszavak és helyezések.
 • Tartalom duplikáció kiszűrése, valamint a szöveges tartalom mennyisége.
 • Weboldal betöltési sebessége.
 • Oldalra mutató linkek mennyisége, minősége és típusa.
 • Weboldal biztonsága.

Ha téged is érdekel, hogy milyen szinten van jelenleg a weboldalad SEO szempontból, és szeretnél a találati listák élére törni, keress minket bizalommal!