Összefon

Összefon

Portfolio Description

Az AdjukÖssze.hu egy hazai non-profit kezdeményezés, mely a „közösségi finanszírozás/crowdfunding” elvén alapul. Az oldal ernyőként fog össze kisebb jótékonysági projekteket, melyeknél adott idő áll rendelkezésre a célként kitűzött összeg összegyűjtésére.

Megfigyeltük, hogy sok kezdeményezés bukik el kevéssel a cél előtt, nem sikerül időben összeszedni a pénzt. Hatékonyabb kommunikációval ezt meg lehetne előzni. Úgy gondoltuk, ha látható lenne folyamatosan, hogy az egyes ügyekhez már csak egy kevés kell, akkor növekedne a bevonódás.

A forgalmi adatokból látszott, hogy az oldal látogatóinak 30%-a visszatérő, lelkes támogató, akik megérdemelnének valami különlegeset. Szükség lenne rá, hogy egyrészt jobban be tudjuk vonni a legelkötelezettebbeket, másrészt, hogy vissza is adjunk nekik valamit, valamilyen speciális köszönet formájában, hogy ne csak egy emailt kapjanak a sikeres projektek támogatói. Milyen megoldással tehetjük lehetővé, hogy bárki örökbefogadhasson egy projektet, úgy hogy közben minden támogatást megkap annak terjesztéséhez és nyomon követéséhez? Ehhez ott kell lennünk, ahol a célcsoportunk van, tehát a böngészőjükben.

Ezért fejlesztettünk ki az “ÖsszeFon” bővítményt, ami új lap megnyitásakor személyre szabott üzeneteket és az adakozások aktuális állását mutatja valós időben! Így inspirál minden felhasználót az ügy megosztásában, és egyből látni lehet azt is, ha összejött a projekt, hiszen óriási tűzijátékkal ünnepeljük! Mitől is kiemelten data alapú a plugin? Minél közelebb van egy ügy a célösszeghez, annál nagyobb a kísértés, hogy besegítsünk még egy kicsivel, öngerjesztő folyamat adat alapon, hiszen valós időben láthatjuk kedvenc projektjeink alakulását.

Várakozásainkat alátámasztotta a végeredmény: az adakozók kimutathatóan aktívabbak lettek, hiszen személyes élményként, saját szívügyükként tekintettek az adakozásra, ezáltal sokkal nagyobb bevonódást sikerült elérnünk, mint a korábbi hasonló kampányok esetében. Reméljük, hogy 2016-ban minden kezdeményezést sikerre tudunk vinni.

Portfolio Details


Portfolio Gallery

  • összefon